Ανοικτοί εκπαιδευτικοί πόροι και ∆ιά Βίου Μάθηση
Μάρτιος 14, 2019
ΠΕΝΕΡ ΕΑΠ 16
Απρίλιος 16, 2019

Patras Science Festival 2019

Patras Science Festival 2019

Το 3ο Φεστιβάλ Επιστήμης, «Patras Science Festival» είναι γεγονός! Μετά τις επιτυχημένες διοργανώσεις των δυο περασμένων ετών, το Φεστιβάλ της Επιστήμης επιστρέφει στην Πάτρα, ως ένας θεσμός πλέον και για τη Δυτική Ελλάδα. Το «Patras Science Festival 2019» με θέμα «Το Μέλλον της Επιστήμης – (το) δικό μας παρόν» θα φιλοξενηθεί στους χώρους του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και σε επιλεγμένα σημεία στην πόλη, από τις 8 έως τις 11 Μαΐου 2019.

Στο «Patras Science Festival» ενήλικες και παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να αναρωτηθούν και να δώσουν επιστημονικές απαντήσεις, να ανακαλύψουν την επιστήμη πίσω από κάθε έκφανση της ζωής τους, να συζητήσουν με επιστήμονες, να πειραματιστούν, να παίξουν, να συμμετάσχουν σε εργαστήρια, αλλά και να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες διαλέξεις και παραστάσεις.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε διαδραστικά εκθέματα, επιστημονικά πειράματα, εργαστήρια και workshops, εκπαιδευτικά παιχνίδια, παραστάσεις επιστημονικού θεάτρου και ντοκιμαντέρ. Το φεστιβάλ είναι μια πλατφόρμα επικοινωνίας ανάμεσα στην επιστήμη και στο κοινό, αλλά και μια καινοτομία στο χώρο της επικοινωνίας της επιστήμης.

Το «Patras Science Festival» διοργανώνεται από τον εκπαιδευτικό οργανισμό «Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo» και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας και του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης με την υποστήριξη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας. Το Φεστιβάλ υποστηρίζουν με τη συνεργασία τους πλήθος ακαδημαϊκοί και ερευνητικοί φορείς, καθώς και εκπαιδευτικοί οργανισμοί της χώρας και του εξωτερικού.