
Λάμπρος Δούλος
Αναπληρωτής Καθηγητής ΣΕΤ
Ο Λάμπρος Θ. Δούλος είναι διδάκτορας του EMΠ, κατέχει πτυχίο Φυσικής και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών Φυσικής Περιβάλλοντος.
Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο EAΠ με γνωστικό αντικείμενο στην Τεχνολογία Φωτισμού. Εργάζεται σε ερευνητικά προγράμματα, μετρήσεις, μελέτες και έργα φωτισμού.
Μερικά από τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι η ορθολογική χρήση και εξοικονόμηση ενέργειας στα συστήματα φωτισμού, η χρήση του φυσικού φωτισμού στα κτίρια, η ανάπτυξη καινοτόμων αισθητήρων φωτισμού, η λειτουργία του ανθρώπινου ματιού και ο συσχετισμός του φωτισμού με την υγεία, η αξιολόγηση εγκαταστάσεων φωτισμού σε κτίρια, οδούς και σήραγγες, ο σχεδιασμός και η αναβάθμιση του φωτισμού, η φωτορύπανση, η καταπολέμισή της και η δημιουργία προστατευμένων περιοχών από αυτήν, ο φωτισμός των σηράγγων και οι μετρήσεις φωτισμού οδών και σηράγγων.
Μέχρι σήμερα, έχει συμμετάσχει σε 67 ερευνητικά προγράμματα από όπου έχουν προκύψει πάνω από 100 δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, διεθνή και εθνικά συνέδρια.
Έχει συνεργασίες με εταιρίες φωτισμού, έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμα έργα και μελέτες φωτισμού, έργα και μελέτες εξοικονόμησης ενέργειας σε συστήματα τεχνητού φωτισμού καθώς και έργα καταπολέμησης της φωτορύπανσης.
Έχει συγγράψει 2 βιβλία για το σχεδιασμό φωτισμού, έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε ημερίδες με θέματα φωτισμού και είναι μέλος της ASHRAE και της Διεθνής Επιτροπής Φωτισμού CIE σε 6 τεχνικές επιτροπές.

Δημήτριος Στεργίου
Αναπληρωτής Καθηγητής ΣΚΕ
Ο Δημήτριος Στεργίου είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ), Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΔΤΕ)» και Συντονιστής της θεματικής ενότητας ΔΤΕ60 (Διοίκηση Τουρισμού & Τουριστικών Επιχειρήσεων).
Το 1999 απέκτησε Μεταπτυχιακό Τίτλο (MSc) στην «Τουριστική Διοίκηση & Μάρκετινγκ» με έπαινο από το Πανεπιστήμιο του Bournemouth. Είναι Διδάκτωρ Τουριστικής Διοίκησης και Εκπαίδευσης από το Πανεπιστήμιο του Surrey (Ιούλιος 2004).
Διαθέτει άνω των 15 ετών διδακτική εμπειρία σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών ελληνικών (Πανεπιστήμιο Πάτρας, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, κ.α.) και ξένων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης (University of Westminster, University of Surrey, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου), καθώς και άνω των 10 ετών εμπειρία στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση (ΕΑΠ, IMI University College, University of Derby Online).
Είναι Βοηθός Αρχισυντάκτη (Assistant Editor) του διεθνούς επιστημονικού περιοδικού Journal of Air Transport Studies.
Το ερευνητικό του έργο έχει εκδοθεί σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά ενώ έχει συμμετάσχει σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες. Έχει εκτεταμένη επαγγελματική εμπειρία ως ερευνητής και σύμβουλος τουριστικών επιχειρήσεων και φορέων σε Ελλάδα και εξωτερικό. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αναπτύσσονται στον ευρύτερο χώρο της τουριστικής διοίκησης και της τουριστικής εκπαίδευσης.

Νεκταρία Παλαιολόγου
Αναπληρώτρια Καθηγήτρια ΣΑΕ
Η Νεκταρία Παλαιολόγου είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών (ΣΑΕ) στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ), τέως Αναπλ Καθηγήτρια στη Σχολή Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ) έως το 2020.
Από το 2001 έως σήμερα έχει διδάξει μαθήματα Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, Μετανάστευσης και Εκπαίδευσης Προσφύγων σε έξι ελληνικά και δύο ευρωπαϊκά πανεπιστήμια. Το 2018 εξελέγη ως ένα εκ των δύο Αντιπροέδρων της Διεθνούς Ένωσης για τη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση (IAIE).
Είναι επίσης Επιμελήτρια Έκδοσης στο Intercultural Education Journal, Taylor και Francis, Routledge και τακτικό μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου Κριτών σε επτά διεθνή περιοδικά. Έχει εκδώσει τρία βιβλία στα Αγγλικά και τρία βιβλία στα Ελληνικά (ως συν-συγγραφέας) και έχει μεταφράσει δύο βιβλία στα Ελληνικά. Έχει δημοσιεύσει εκτενώς σε διεθνή περιοδικά για θέματα σχετικά με τη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση, την Εκπαίδευση Μεταναστών και Προσφύγων, την Πολύγλωσση Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών.
Έχει συμμετάσχει ως μέλος της επιστημονικής ομάδας σε 10 διεθνή ευρωπαϊκά έργα στο παρελθόν με το ΠΔΜ ως εταίρο, στον τομέα της Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, Εκπαίδευσης για το Μεταναστευτικό και Προσφυγικό, σε συνεργασία με άλλα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια και διεθνείς οργανισμούς. Επί του παρόντος, με το ΕΑΠ ως εταίρο συμμετέχει σε τρία ευρωπαϊκά έργα, ένα έργο HORIZON 2020 και δύο έργα Erasmus +.

Γεώργιος Παπαγιαννόπουλος
Αναπληρωτής Καθηγητής ΣΘΕΤ
Ο Γεώργιος Α. Παπαγιαννόπουλος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής της Σ.Θ.Ε.Τ. του Ε.Α.Π. και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών ‘Σεισμική Μηχανική και Αντισεισμικές Κατασκευές’.
Είναι κάτοχος Διπλώματος, Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης και Διδακτορικού Διπλώματος, όλα από το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών.
Τα έτη 2013-2019 διατέλεσε Ακαδημαϊκός Υπότροφος στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών.
Επίσης τα έτη 2009-2019 διατέλεσε μέλος Σ.Ε.Π. του Ε.Α.Π. στα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών ‘Διαχείριση Τεχνικών Έργων’ και ‘Σεισμική Μηχανική και Αντισεισμικές Κατασκευές’.
Είναι συγγραφέας ενός βιβλίου (στα αγγλικά), 2 κεφαλαίων σε βιβλία (στα αγγλικά), 44 άρθρων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και 45 άρθρων σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια.
Έχει 711 αναφορές και h-index 14 κατά Google Scholar και είναι κριτής σε 25 διεθνή περιοδικά.
Έχει συμμετάσχει σε 6 ερευνητικά προγράμματα που χρηματοδοτήθηκαν από εθνικούς και διεθνείς οργανισμούς.
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την αντισεισμική μηχανική, την ανάλυση και το σχεδιασμό μεταλλικών κατασκευών, τα συστήματα παθητικού ελέγχου κατασκευών, την απόσβεση των κατασκευών και την αλληλεπίδραση εδάφους-κατασκευής.