Επιστημονικό Συμβούλιο

irene_mavrommati

Ειρήνη Μαυρομμάτη

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια ΣΕΤ

Η Ειρήνη Μαυρομμάτη είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών, διευθύνει το Μεταπτυχιακό Προγράμμα Σπουδών «Γραφικές Τέχνες Πολυμέσα».

Συνεργάστηκε με το ΙΤΥΕ-Διόφαντος (Πάτρα) (2000-2009), τη Philips Design (Eindhoven) (1995-1999), ενώ έχει επίσης διδάξει, μεταξύ άλλων, Δημιουργικό Ιδεασμό και Σχεδίαση Διάδρασης, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο Πανεπιστήμιο Πατρών και ως επισκέπτρια στο Sapienza (DIAG Dpt) και Technology University Eindhoven (Industrial Design Dpt).

Έχει ασχοληθεί με την σχεδίαση γραφικών και αλληλεπιδραστικών διεπαφών και την αλληλεπιδραστική εμπειρία χρήστη. Έχει συντονίσει, συγγράψει και συμμετάσχει σε ανταγωνιστικώς χρηματοδοτούμενα ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα (όπως IST-FET, Horizon2020). Έχει υπηρετήσει, μεταξύ άλλων, στην διοργανωτική ομάδα του ευρωπαϊκού ερευνητικού δικτύου Disappearing Computer (DC), καθώς και σε διεθνείς διοργανώσεις συνεδρίων και ερευνητικών/σχεδιαστικών εργαστηρίων. Υπηρετεί επίσης ως προσκεκλημένη επιμελήτρια σε θεματικά τεύχη επιστημονικών περιοδικών με θέματα   τεχνολογικής έρευνας και σχεδίασης.

Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις τέχνης καθώς και τεχνολογίας με διαδραστικές εγκαταστάσεις, εφαρμογές, ερευνητικά πρωτότυπα, και προϊόντα. Πολλά ερευνητικά της άρθρα και κεφάλαια βιβλίων της επικεντρώνονται στην διεπαφή και αλληλεπίδραση με περιβάλλοντα διάχυτου υπολογισμού, την διδασκαλία της σχεδίασης, και το ρόλο της σχεδίασης στο πλαίσιο της έρευνας και δημιουργίας τεχνολογικών προϊόντων υπολογισμού.

Φωτογραφία Στεργίου

Δημήτριος Στεργίου

Αναπληρωτής Καθηγητής ΣΚΕ

Ο Δημήτριος Στεργίου είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ), Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΔΤΕ)»  και Συντονιστής της θεματικής ενότητας ΔΤΕ60 (Διοίκηση Τουρισμού & Τουριστικών Επιχειρήσεων).

Το 1999 απέκτησε Μεταπτυχιακό Τίτλο (MSc) στην «Τουριστική Διοίκηση & Μάρκετινγκ» με έπαινο από το Πανεπιστήμιο του Bournemouth. Είναι Διδάκτωρ Τουριστικής Διοίκησης και Εκπαίδευσης από το Πανεπιστήμιο του Surrey (Ιούλιος 2004).

Διαθέτει άνω των 15 ετών διδακτική εμπειρία σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών ελληνικών (Πανεπιστήμιο Πάτρας, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, κ.α.) και ξένων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης (University of Westminster, University of Surrey, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου), καθώς και άνω των 10 ετών εμπειρία στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση (ΕΑΠ, IMI University College, University of Derby Online).

Είναι Βοηθός Αρχισυντάκτη (Assistant Editor) του διεθνούς επιστημονικού περιοδικού Journal of Air Transport Studies.

Το ερευνητικό του έργο έχει εκδοθεί σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά ενώ έχει συμμετάσχει σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες. Έχει εκτεταμένη επαγγελματική εμπειρία ως ερευνητής και σύμβουλος τουριστικών επιχειρήσεων και φορέων σε Ελλάδα και εξωτερικό. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αναπτύσσονται στον ευρύτερο χώρο της τουριστικής διοίκησης και της τουριστικής εκπαίδευσης.

NEK-SMALL

Νεκταρία Παλαιολόγου

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια ΣΑΕ

Η Νεκταρία Παλαιολόγου είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών (ΣΑΕ) στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ), τέως Αναπλ Καθηγήτρια στη Σχολή Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ) έως το 2020.

Από το 2001 έως σήμερα έχει διδάξει μαθήματα Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, Μετανάστευσης και Εκπαίδευσης Προσφύγων σε έξι ελληνικά και δύο ευρωπαϊκά πανεπιστήμια. Το 2018 εξελέγη ως ένα εκ των δύο Αντιπροέδρων της Διεθνούς Ένωσης για τη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση (IAIE).

Είναι επίσης Επιμελήτρια Έκδοσης στο Intercultural Education Journal, Taylor και Francis, Routledge και τακτικό μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου Κριτών σε επτά διεθνή περιοδικά. Έχει εκδώσει τρία βιβλία στα Αγγλικά και τρία βιβλία στα Ελληνικά (ως συν-συγγραφέας) και έχει μεταφράσει δύο βιβλία στα Ελληνικά. Έχει δημοσιεύσει εκτενώς σε διεθνή περιοδικά για θέματα σχετικά με τη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση, την Εκπαίδευση Μεταναστών και Προσφύγων, την Πολύγλωσση Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών.

Έχει συμμετάσχει ως μέλος της επιστημονικής ομάδας σε 10 διεθνή ευρωπαϊκά έργα στο παρελθόν με το ΠΔΜ  ως εταίρο, στον τομέα της Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, Εκπαίδευσης για το Μεταναστευτικό και Προσφυγικό, σε συνεργασία με άλλα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια και διεθνείς οργανισμούς. Επί του παρόντος, με το ΕΑΠ ως εταίρο συμμετέχει σε τρία ευρωπαϊκά έργα, ένα έργο HORIZON 2020 και δύο έργα Erasmus +.

AS_1

Αργυρώ Σγουρού

Επίκουρη Καθηγήτρια ΣΘΕΤ

Η Αργυρώ Σγουρού είναι Επίκουρη Καθηγήτρια της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, από το 2016 και Διευθύντρια του εργαστηρίου Βιολογίας της ΣΘΕΤ.

Έχει διδακτορικό τίτλο στη Μοριακή Βιολογία-Γενετική από την Ιατρική Σχολή του Παν/μίου Πατρών που εκπονήθηκε με υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) και δύο EMBO research fellowships για διαμονή και εκπαίδευση στο Laboratory of Gene Structure and Expression National Institute for Medical Research, UK και στο Dept. of Medical and Molecular Genetics, King’s College, London. Συνέχισε σε μετα-διδακτορικές σπουδές στην Τεχνολογία της Γονιδιακής Θεραπείας στην Ιατρική Σχολή του Παν/μίου Πατρών και στο Dept. of Medical and Molecular Genetics, King’s College, London με υποτροφία Marie Curie Individual Fellowship.

Ακαδημαϊκές δραστηριότητες:

  • Διδασκαλία και συντονισμός ΘΕ και ΕΘΕ σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών του ΕΑΠ και του Παν/μίου Πατρών.
  • Επίβλεψη διπλωματικών εργασιών και διδακτορικών διατριβών.
  • Μέλος στις επιτροπές Ομάδας Εσωτερικής Αξιολόγησης (ΟΜΕΑ) και Ακαδημαϊκών Θεμάτων (ΕΑΘ) της ΣΘΕΤ.
  • Συμμετοχή στην Ακαδημαϊκή Επιτροπή Εποπτείας του νέου ΠΜΣ «Χημική και Βιομοριακή Ανάλυση».
  • Ένταξη στο Μητρώο Πιστοποιημένων Αξιολογητών-Εμπειρογνωμόνων του ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ
  • Αξιολόγηση ερευνητικών προτάσεων/αιτήσεων υποτροφίας ΙΚΥ.
  • Κριτής σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Έρευνα:

30 Δημοσιευμένες εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με σύστημα κριτών, 3 εργασίες σε αναμονή δημοσίευσης , 5 εργασίες σε προετοιμασία και διαδικασία κρίσης, 3 κεφάλαια σε διεθνείς τόμους και πάνω από 50 συμμετοχές σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια.