Επιστημονικό Συμβούλιο

irene_mavrommati

Ειρήνη Μαυρομμάτη

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια ΣΕΤ

Η Ειρήνη Μαυρομμάτη σπούδασε Διαδραστικά Πολυμέσα, (ΜΑ, Royal College of Art) και Γραφιστική Σχεδίαση, (ΜΑ, Birmingham BIAD, UK), και κατέχει Διδακτορικό Δίπλωμα στην θεματική περιοχή της Σχεδίασης Διάδρασης (σε περιβάλλοντα Διάχυτου Υπολογισμού), από το Τμήμα Μηχανικών Προϊόντων και Συστημάτων, Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Είναι Αναπληρώτρια καθηγήτρια στη Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Γραφικές Τέχνες-Πολυμέσα. Συνεργάζεται (2000-2009) με το ITYΕ, Πάτρα, ως υπεύθυνη IST/FET έργων (ASTRA, e-Gadgets, ομάδα FinN κ.α.).

Εργάστηκε ως έμπειρη σχεδιάστρια διάδρασης στην Philips Design Ολλανδίας (1995-1999). Έχει διδάξει Διαδραστική Σχεδίαση στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων, και στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πανεπιστημίου Πατρών, και διατέλεσε και Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Προσωπικό στο ΕΑΠ το 2004-2009.

dkalles

Δημήτριος Καλλές

Αναπληρωτής Καθηγητής ΣΘΕΤ

Ο Δημήτρης Καλλές είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στο αντικείμενο «Τεχνητή Νοημοσύνη – Εφαρμογές», όπου, επίσης, είναι και αναπληρωτής Κοσμήτορας στη Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας.

Έχει Δίπλωμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής (1991) από το Πανεπιστήμιο Πατρών. Έχει, επίσης, M.Sc. (1993) και Ph.D. (1995) από το University of Manchester Institute of Science and Technology (UMIST, σήμερα University of Manchester).

Έχει συνεργαστεί ως μέλος Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού με το ΕΑΠ από το 2001 και με το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου από το 2007. Επίσης έχει διδάξει διάφορα γνωστικά αντικείμενα της Πληροφορικής στο Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών.

s200_zacharias.palios

Ζαχαρίας Παληός

Επίκουρος Καθηγητής ΣΑΕ

Ο Ζαχαρίας Παληός γεννήθηκε στη Χίο το 1961. Έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα στην Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης το 1988 από το Πανεπιστημιακό Κολλέγιο του Cardiff (Βρετανία). Δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Κρήτης ως ειδικός επιστήμονας από το 1992, ενώ το 1994 εκλέχτηκε επίκουρος καθηγητής στη Φιλοσοφική Σχολή του ίδιου πανεπιστημίου.

Το 2009 εντάχθηκε στο διδακτικό – ερευνητικό προσωπικό του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, του οποίου ήταν συνεργάτης από το 2000. Τα ακαδημαϊκά και τα ερευνητικά ενδιαφέροντα του εστιάζονται στα αντικείμενα της Ιστορίας και της Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης, όπως επίσης και της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Έχει συμμετάσχει σε σειρά ερευνητικών προγραμμάτων και έχει εποπτεύσει την εκπόνηση τεσσάρων διδακτορικών διατριβών.

Tsoumas_photo

Χρήστος Τσούμας

Επίκουρος Καθηγητής ΣΚΕ

Ο Χρήστος Τσούμας είναι Επίκουρος Καθηγητής της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στη Θεματική Ενότητα «Χρηματοοικονομική Διοίκηση» (ΔΕΟ31) του Προγράμματος Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών.

Έχει Πτυχίο Φυσικής και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Ηλεκτρονική και τις Τηλεπικοινωνίες από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Χρηματοοικονομική και Τραπεζική Διοικητική και Διδακτορικό στη Χρηματοοικονομική από το Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι στον τομέα της Χρηματοοικονομικής, της Τραπεζικής Οικονομικής, της Εφαρμοσμένης Οικονομικής, και των Οικονομετρικών Μεθόδων και Εφαρμογών.