Θεοφάνης Ορφανουδάκης

Θεοφάνης Ορφανουδάκης
Επίκουρος Καθηγητής, Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας - ΕΑΠ

 

Ο Θεοφάνης Ορφανουδάκης είναι Επίκουρος Καθηγητής στην Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.) με γνωστικό αντικείμενο την "Τεχνολογία και Συστήματα Υλικού και Επικοινωνιών", Διευθυντής του Εργαστηρίου Ψηφιακών Συστημάτων & Ψηφιακών Μέσων της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του ΕΑΠ και Διευθυντής του Εργαστηρίου Εκπαιδευτικού Υλικού και Εκπαιδευτικής Μεθοδολογίας (E.E.Y.E.M.) του Ε.Α.Π.

Έλαβε το δίπλωμα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών το 1995 και το Διδακτορικό στις τηλεπικοινωνίες το 1998, από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σήμερα είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και διευθυντής του Εργαστηρίου Εκπαιδευτικού Υλικού και Εκπαιδευτικής Μεθοδολογίας Εργαστηρίου (http://eeyem.eap.gr) και του εργαστηρίου ψηφιακών συστημάτων και ψηφιακών μέσων (http://dsmc2.eap.gr/) της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του ΕΑΠ. Έχει άνω των 100 δημοσιεύσεων σε διεθνή περιοδικά, διεθνή συνέδρια και κεφάλαια βιβλίων, ενώ έχει συμμετάσχει στην διοργάνωση διεθνών συνεδρίων και ως κριτής σε πολλά διεθνή περιοδικά (ΙΕΕΕ, Elsevier, OSA κ.α.) και μεγάλο αριθμό συνεδρίων ενώ διατελεί και ο ίδιος μέλος της συντακτικής ομάδας (editor) του περιοδικού Microprocessor & Microsystems, Elsevier. Ο Δρ. Ορφανουδάκης είναι μέλος του Διεθνούς Ινστιτούτου Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών (SM IEEE) και του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος (ΤΕΕ).

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν σχεδίαση, ανάλυση απόδοσης και υλοποίηση ευρυζωνικών δικτύων και υπηρεσιων, ψηφιακά συστήματα τηλεπικοινωνιών, αρχιτεκτονικές δικτύων και ενσωματωμένων συστημάτων και μεθοδολογίες εξ’αποστάσεως εκπαίδευσης με έμφαση στα διδακτικά αντικείμενα των ΤΠΕ.

Ενδεικτικές δημοσιεύσεις