Ηλίας Σταυρόπουλος

Ηλίας Σταυρόπουλος
Πτυχιούχος Μαθηματικών, Διδάκτωρ Μηχ. Η/Υ και Πληροφορικής
2610367974

Τομέας : Τομέας Εκπαιδευτικών Μεθοδολογιών

Έλαβε πτυχίο από το Τμήμα Μαθηματικών και διδακτορικό δίπλωμα στις Θεμελιώσεις της Επιστήμης των Υπολογιστών από το Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών & Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Από το 2003 έχει διατελέσει Εντεταλμένος Διδάσκοντας στο Πανεπιστήμιο Πατρών και στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Επιστημονικός Συνεργάτης του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και μέλος Συνεργαζόμενου Προσωπικού του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Είναι Καθηγητής – Σύμβουλος στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και Επιστημονικός Συνεργάτης του Εργαστηρίου Εκπαιδευτικού Υλικού & Εκπαιδευτικής Μεθοδολογίας του ΕΑΠ.

Έχει πολυετή εμπειρία στην Ανοικτή και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση ως Δημιουργός, Κριτικός Αναγνώστης και Επιμελητής Κειμένου έντυπου και εναλλακτικής μορφής ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού. Έχει συμμετάσχει σε εθνικά ερευνητικά προγράμματα και έχει συγγράψει 14 επιστημονικές εργασίες δημοσιευμένες σε έγκριτα διεθνή περιοδικά και συνέδρια, οι οποίες έχουν λάβει πάνω από 270 αναφορές (σύμφωνα με το scholar.google.com). Επίσης, μαζί με τους Β. Βερύκιο και Β. Καγκλή έχει συγγράψει το ηλεκτρονικό σύγγραμμα Η επιστήμη των Δεδομένων μέσα από τη γλώσσα R, Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, Αθήνα, 2015.

Στα πρόσφατα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται προβλήματα εξόρυξης γνώσης και προβλήματα διατήρησης ιδιωτικότητας σε Βάσεις Δεδομένων, ανακάλυψης ηλεκτρονικών υπηρεσιών και αναζήτησης πληροφορίας στο διαδίκτυο, καθώς και ζητήματα που αφορούν τις τεχνολογίες και μεθοδολογίες ανοικτής και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ενηλίκων.