7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στο Αγρίνιο

Πρόσκληση για συμμετοχή Εκπαιδευτικών σε σεμινάριο οπτικού προγραμματισμού (Scratch) -2ος Κύκλος
Μάρτιος 16, 2017
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το e-Learning πρόγραμμα ευαισθητοποίησης με τίτλο «Όψεις του προσφυγικού φαινομένου» – PRESS-EAP
Απρίλιος 5, 2017

7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στο Αγρίνιο

Σας προσκαλούμε στο 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στο Αγρίνιο (http://7digifestait.blogspot.gr/) το οποίο θα διεξαχθεί την Τετάρτη 26 Απριλίου 2017 και την Παρασκευή 28 Απριλίου 2017, στο οποίο θα υπάρξει διασύνδεση όλων των πόλεων μεταξύ τους μέσω τηλεδιάσκεψης. Το Φεστιβάλ είναι ανοικτό στην κοινωνία και δίνει την ευκαιρία σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και επισκέπτες να λάβουν μέρος σε πρωτότυπες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες με αντικείμενο την Πληροφορική και την Ψηφιακή Τεχνολογία. Για το λόγο αυτό είναι απαραίτητη και η επικοινωνία του Φεστιβάλ με ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα (μαθητές και καθηγητές) αλλά και την κοινωνία. Στο πλαίσιο αυτό υπάρχει η κοινότητα του Φεστιβάλ στο facebook: https://www.facebook.com/digifest.info/

Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας διοργανώνεται για όλους του μαθητές από τους καθηγητές Πληροφορικής σε συνεργασία και με εκπαιδευτικούς και συμβούλους από άλλες ειδικότητες και φορείς της Αιτ/νίας. Τα έργα δημιουργούνται από μαθητές στα μαθήματα Πληροφορικής όλων των βαθμίδων (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο), στις βιωματικές δράσεις του Γυμνασίου και στο μάθημα Ερευνητικές Εργασίες (Project) των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ. Επιπλέον, είναι δυνατό να συμπεριληφθούν και έργα τα οποία δημιουργήθηκαν σε κάποια Σχολική δραστηριότητα (Περιβαλλοντική, Πολιτιστική, Αγωγής Υγείας κ.α.) ή σε κάποιο διαθεματικό/διεπιστημονικό σχέδιο συν-εργασίας μεταξύ του μαθήματος της Πληροφορικής και άλλων μαθημάτων. Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα αλλά βραβεύεται κάθε συμμετοχή! Στο φεστιβάλ μπορούν να συμμετέχουν σχολεία από όλη την Ελλάδα ανεξάρτητα της έδρας τους, με την επισήμανση ότι η οργανωτική επιτροπή του Φεστιβάλ δεν μπορεί να καλύψει έξοδα μετακίνησης και διαμονής.

Προϋπόθεση συμμετοχής ενός μαθητικού έργου στο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας αποτελεί η συμμετοχή εκπαιδευτικού Πληροφορικής στην ομάδα των εκπαιδευτικών που συντονίζει το έργο.
Επιπλέον προϋποθέσεις:
(α) Σύντομη παρουσίαση (μέχρι 8 λεπτά) της εργασίας από τους μαθητές σε ακροατήριο.
(β) Παρουσία ομάδας μαθητών και εκπαιδευτικού Πληροφορικής στο χώρο της Έκθεσης για διάστημα 2-3 ωρών ώστε να προβάλλουν, να εκθέτουν και να επικοινωνούν το έργο τους στους επισκέπτες του φεστιβάλ
(γ) Υπολογιστής του σχολείου όπου θα είναι εγκατεστημένο το ψηφιακό έργο.
(δ) Ανάρτηση κατάλληλου πολυμεσικού υλικού για το έργο στην τοπική ιστοσελίδα του Φεστιβάλ (για το Αγρίνιο http://7digifestait.blogspot.gr/) με ευθύνη του συντονιστή εκπαιδευτικού Πληροφορικής. Η ανάρτηση πραγματοποιείται αυτόματα με την υποβολή της τελικής αίτησης συμμετοχής κατόπιν οδηγιών μας.

Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί Πληροφορικής (σε συνεργασία και με συναδέλφους των άλλων ειδικοτήτων) οι οποίοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν εκπροσωπώντας το σχολείο τους να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους στο Πληροφοριακό Σύστημα του Ψηφιακού Φεστιβάλ http://digifest.plhnet.gr/7/” (για την πόλη του Αγρινίου) έως τις 12 Μαρτίου 2017. Μετά την προθεσμία αυτή και για λόγους καλύτερης οργάνωση του φεστιβάλ, καμία δήλωση δεν θα γίνει δεκτή.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ διοργανώνονται και εργαστήρια τα οποία μπορούν να απευθύνονται σε μαθητές αλλά και σε εκπαιδευτικούς Τα εργαστήρια γίνονται στους χώρους της Σχολικής Μονάδας που φιλοξενεί το Φεστιβάλ και τις ώρες που το Φεστιβάλ βρίσκεται σε εξέλιξη. Για τον καλύτερο και έγκαιρο προγραμματισμό τους θα θέλαμε να γνωρίζουμε ποιοι συνάδελφοι / συναδέλφισσες επιθυμούν να διοργανώσουν ένα εργαστήριο καθώς και κάποια στοιχεία για το εργαστήριο. Παρακαλούμε να συμπληρώσετε στοιχεία στο Πληροφοριακό Σύστημα του Ψηφιακού Φεστιβάλ http://digifest.plhnet.gr/7/” (για την πόλη του Αγρινίου) έως τις 12 Φεβρουαρίου 2017, ώστε να γνωρίζουμε την πρόθεσή σας και να έρθουμε σε επικοινωνία μαζί σας για περαιτέρω λεπτομέρειες.

Οδηγίες για τη σύνδεση σας και τη χρήση του Πληροφοριακού Συστήματος υπάρχουν εδώ.

Να επισημάνουμε ότι η διοργάνωση του φεστιβάλ αποτελεί μια συλλογική προσπάθεια συναδέλφων από όλες τις πόλεις που συμμετέχουν. Για την πόλη του Αγρινίου υπάρχει ανοικτή πρόσκληση για όσους συναδέλφους θέλουν να συνεισφέρουν στην διοργάνωση στελεχώνοντας την τοπική οργανωτική επιτροπή. Κάθε μέλος της οργανωτικής επιτροπής, αναλαμβάνει συγκεκριμένες αρμοδιότητες και όλοι συνεισφέρουν από λίγο για να βγει το έργο αυτό. Στον ακόλουθο σύνδεσμο παρακαλούμε τους συναδέλφους να δουν σε ποιες επιμέρους εργασίες θα μπορούν / ήθελαν να βοηθήσουν και να μας δηλώσουν ότι επιθυμούν να συμμετάσχουν και στην οργανωτική επιτροπή και να στηρίξουν την προσπάθεια που γίνεται για να διοργανωθεί το φεστιβάλ. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στον Συντονιστή της φετινής οργανωτικής επιτροπής, κ. Αραπογιάννη Ευάγγελο στο τηλέφωνο 6972587525 ή 2641025297 09:00-13:30. Όσοι θα θέλετε να καταθέσετε κάποια πρόταση για αλλαγή, βελτίωση του φεστιβάλ στείλτε email στο 7digifestait@gmail.com .

Δρ. Σ. Παπαδάκης
Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ19

Πηγή: http://7digifestait.blogspot.gr/p/blog-page_80.html