Εκπαιδευτικές Αφηγήσεις: Λόγος, Εικόνα, Ήχος. Δημιουργία Ψηφιακού Εκπαιδευτικού Υλικού με την Αξιοποίηση του Αφηγηματικού Λόγου – ΑΝΔΡΟΣ 25–31 Ιουλίου 2016

6ο ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΩΝ, Αθήνα, 28 και 29 Μαΐου 2016
Μάιος 27, 2016
Ολοκλήρωση 1ου Θερινού Σχολείου «Υπολογιστική Μηχανική» του ΕΑΠ
Ιούλιος 19, 2016

Εκπαιδευτικές Αφηγήσεις: Λόγος, Εικόνα, Ήχος. Δημιουργία Ψηφιακού Εκπαιδευτικού Υλικού με την Αξιοποίηση του Αφηγηματικού Λόγου – ΑΝΔΡΟΣ 25–31 Ιουλίου 2016

Η Επιστημονική Εταιρεία: Ελληνικό Δίκτυο Ανοικτής και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (ΕΔΑΕ) από το 2004 διοργανώνει κάθε δύο χρόνια ένα «Θερινό Πανεπιστήμιο», το οποίο απευθύνεται σε ανθρώπους που έχουν σχέση με την εκπαίδευση. Η φιλοσοφία του «Θερινού Πανεπιστημίου» είναι ο συνδυασμός ολιγοήμερων διακοπών και εκπαίδευσης. Στα «Θερινά μας Πανεπιστήμια» μέχρι σήμερα έχουν συμμετάσχει πολλές εκατοντάδες εκπαιδευτικοί, πολλοί εκ των οποίων για δεύτερη και τρίτη φορά.

Σχεδιασμός και δημιουργία ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού, ψηφιακή αφήγηση, δημιουργία animation, βίντεο και αξιοποίηση στην εκπαιδευτική πράξη, παιδαγωγική αξιοποίηση κοινωνικών δικτύων, δημιουργία wiki κ.α. Παράλληλες δραστηριότητες: Yoga χαλάρωσης, περίπατοι στα πιστοποιημένα γνωστά μονοπάτια της Άνδρου, μάθημα οινογνωσίας, ζωντανή μουσική (βραδινές ώρες).

Επίσης, στο θερινό μας κινηματογράφο θα προβληθεί η βραβευμένη ταινία «το αγόρι και ο κόσμος», η οποία εκτός των άλλων διακρίσεων ήταν το 2016 υποψήφια για βραβείο ΟΣΚΑΡ καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων / animation μεγάλου μήκους.

Η άδεια προβολής είναι ευγενική χορηγία του «Νεανικού Πλάνου» που έχει όλα τα δικαιώματα της ταινίας στην Ελλάδα. Θα προηγηθεί ερμηνεία και μορφολογική ανάλυση με παιδαγωγικούς όρους της ταινίας από τον καθ. Σπύρο Σιάκα και μέλος του ΕΔΑΕ

Στο σύνδεσμο μπορείτε να δείτε πληροφορίες για την ταινία: https://www.youtube.com/watch?v=gPgst9lOs_o

Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν ΔΩΡΕΑΝ σε έντυπη μορφή το συλλογικό βιβλίο που εκδόθηκε από το ΕΔΑΕ και παρουσιάζει τις νέες εφαρμογές και καινοτομίες που παρουσιάστηκαν στο «5ο Θερινό Πανεπιστήμιο» το 2014.

Εκτός πολλών άλλων, παρουσιάζεται η σύγχρονη μεθοδολογία της δημιουργίας εκπαιδευτικού υλικού, ως απόρροια πολυετούς έρευνας στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και της διεθνούς σύγχρονης βιβλιογραφίας.

Στη σύνταξη του τόμου συμμετέχουν μέλη ΔΕΠ από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Κρήτης και Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Πληροφορίες – Εγγραφές: Τόνια Χαρτοφύλακα,
Εmail: thartofylaka@digimagix.gr
Tηλέφωνο Επικοινωνίας: 6947704344

Για να δείτε το πρόγραμμα πατήστε εδώ.

Πληροφορίες: http://www.openet.gr/