Συντελεστές μαθήματος "ΜΑΘ0 - Βασικές Μαθηματικές Έννοιες"

Δημήτρης Καλλές

Υπεύθυνος συντονισμού ανάπτυξης, Διευθυντής ΠΛΗ

Ο Δημήτρης Καλλές είναι Καθηγητής της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας στο ΕΑΠ (στο αντικείμενο «Τεχνητή Νοημοσύνη-Εφαρμογές»). Είναι Διευθυντής του Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Πληροφορική». Έχει συμμετάσχει σε εργασίες ανάπτυξης και κριτικής ανάγνωσης υλικού για εξ απόστασης σπουδές και έχει μεγάλη εμπειρία στην εκπαιδευτική αξιοποίηση νέων τεχνολογιών.

Μαριλένα Πούλου

Ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού

Η Δρ. Πούλου Μαριλένα είναι Διδάκτωρ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΣΕΜΦΕ), κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου από το Imperial College, Department of Mathematics και πτυχιούχος του King’s College Joint Honors of Maths and Physics. Έχει διδάξει σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο σε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, Στρατιωτικές Σχολές και στη θεματική ενότητα ΠΛΗ12 του ΕΑΠ. Έχει υπάρξει ερευνήτρια στο Université de Picardie Jules Verne, France. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στην περιοχή των Μερικών Διαφορικών Εξισώσεων και των Απειροδιάστατων Δυναμικών Συστημάτων.

Παύλος Τζερμιάς

Επιστημονική επιμέλεια εκπαιδευτικού υλικού

Ο Παύλος Τζερμιάς είναι Καθηγητής στο Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην Αριθμητική Αλγεβρική Γεωμετρία και στη Θεωρία Αριθμών. Υπήρξε Καθηγητής-Σύμβουλος στην Θεματική Ενότητα ΠΛΗ12 για το διάστημα 2014-2020 και Συντονιστής της ΘΕ για την τριετία 2017-2020.

Γιάννης Κολέτσος

Κριτική ανάγνωση εκπαιδευτικού υλικού

Ο Ιωάννης Κολέτσος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών (ΣΕΜΦΕ), στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εντοπίζονται στην Βελτιστοποίηση, την Επιχειρησιακή Έρευνα, το Βέλτιστο Έλεγχο και την Αριθμητική Ανάλυση. Ακόμα, είναι μέλος ΣΕΠ στο πρόγραμα «Πληροφορική» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) από το 2006. Είναι συνιδρυτής των Εργαστηρίων Οικονομικών Μαθηματικών και Μαθηματικής Βελτιστοποίησης, Algorithmic Applications and Logic Laboratory (AALL) και Operational Research Group (OREG), του ΕΜΠ.

Ευάγγελος Μαρινάκης

Κριτική ανάγνωση εκπαιδευτικού υλικού

Ο Ευάγγελος Μαρινάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, όπου διδάσκει τα μαθηματικά του τμήματος, δηλαδή Εφαρμοσμένα Μαθηματικά Ι και ΙΙ, Διαφορικές Εξισώσεις, Πιθανότητες και Στατιστική και Αριθμητική Ανάλυση. Τα ερευνητικά του ενδιαφέρονται εντοπίζονται στην Ολοκληρωσιμότητα Διαφορικών Εξισώσεων. Από το 2015, είναι Καθηγητής-Σύμβουλος στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Δημήτρης Σιδέρης

Υπεύθυνος εκπαιδευτικού σχεδιασμού

Ο Δημήτρης Σιδέρης είναι επιστημονικός συνεργάτης του Εργαστηρίου Εκπαιδευτικού Υλικού και Εκπαιδευτικής Μεθοδολογίας (Ε.Ε.Υ.Ε.Μ.) ως ειδικός εκπαιδευτικού σχεδιασμού, με αρμοδιότητα τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη Μαζικών Ανοικτών Διαδικτυακών Μαθημάτων. Είναι επιστήμονας Πληροφορικής με εξειδίκευση στην Ηλεκτρονική Μάθηση (MSc) και την Εκπαίδευση Ενηλίκων (MEd).
Μετάβαση στο περιεχόμενο