Αρχική

Ολοκληρώθηκε το 1ο Θερινό Σχολείο “Υπολογιστική Μηχανική 2016” του ΕΑΠ, συνολικής διάρκειας 15 ημερών.  Στο Θερινό Σχολείο συμμετείχαν περίπου 50 επιστήμονες από ολόκληρη την Ελλάδα όπως Πάτρα, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καρπενήσι, Χίος, Έδεσσα, Ρόδος, Βόλος, Ηράκλειο Κρήτης, κ.α. Σε αυτό δίδαξαν διεθνούς φήμης Έλληνες Καθηγητές ενώ διακεκριμένοι προσκεκλημένοι ομιλητές παρουσίασαν ιδιαίτερου ενδιαφέροντος θέματα που άπτονται της Υπολογιστικής Μηχανικής.

Ο Διευθυντής Μεταπτυχιακών Σπουδών του Προγράμματος “Διαχείριση Τεχνικών Έργων” και Επιστ. Υπεύθυνος του Θερινού Σχολείου, Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Γεώργιος Χατζηγεωργίου τόνισε με την λήξη του Θερινού Σχολείου: “Τα τελευταία χρόνια διανύουμε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο όπου η οικονομική κρίση έχει ολέθριες επιπτώσεις στην πραγματική οικονομία και στην απασχόληση. Στη χώρα μας, λόγω πολύ μικρών περιθωρίων δημοσιονομικής ευελιξίας, καθίσταται υποχρεωτική η εφαρμογή νέων τεχνολογιών και καινοτομίας ως μέθοδοι αποτελεσματικής αντιμετώπισης της κρίσης αυτής και των συνεπειών της. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η Υπολογιστική Μηχανική είναι ένα γνωστικό αντικείμενο με ιδιαίτερα μεγάλη καινοτομία και χρήση νέων τεχνολογιών, αποφασίσαμε, διοργανώνοντας το εν λόγω Θερινό Σχολείο του ΕΑΠ, να δώσουμε την δυνατότητα σε μηχανικούς, ερευνητές και φοιτητές να αποκτήσουν δεξιότητες σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο και να ενημερωθούν για τις νέες επιστημονικές εξελίξεις στον τομέα αυτό”.


Οι Διδάσκοντες του 1ου Θερινού Σχολείου (από αριστερά): Καθηγητές κ.κ. Δ. Πολύζος, Γ. Χατζηγεωργίου, Δ. Μπέσκος (προσκεκλημένος ομιλητής), Ε. Τέντης και Σ. Τσινόπουλος.Από την εκπαίδευση των μηχανικών και επιστημόνων στο 1ο Θερινό Σχολείο “Υπολογιστική Μηχανική 2016” του ΕΑΠ

 

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο σε συνεργασία με το Εργαστήριο Εκπαιδευτικού Υλικού και Εκπαιδευτικής Μεθοδολογίας (ΕΕΥΕΜ/ΕΑΠ) και με Επιστημονικό Υπεύθυνο τον Αναπληρωτή Καθηγητή ΣΘΕΤ/ΕΑΠ  Γεώργιο Χατζηγεωργίου διοργανώνουν το 1ο e-learning Θερινό Σχολείο με θέμα «Υπολογιστική Μηχανική».

Το Θερινό Σχολείο θα διεξαχθεί από 27 Ιουνίου έως 9 Ιουλίου 2016, στην Πάτρα, υιοθετώντας τον μεικτό τύπο εκπαίδευσης (σύγχρονη και ασύγχρονη - εξ αποστάσεως και δια ζώσης).

Σε αυτό θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι Ειδικοί Επιστήμονες στον Τομέα της Υπολογιστικής Μηχανικής από τρία Δημόσια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και θα παρουσιαστούν όλες οι νέες τάσεις του αντικειμένου αυτού καθώς και ενδιαφέρουσες μελέτες περιπτώσεων από την καθημερινή πράξη. Επίσης, προσκεκλημένοι ομιλητές θα παρουσιάσουν ιδιαίτερης σημασίας θέματα που άπτονται του περιεχομένου του.

Το Θερινό Σχολείο μπορούν να παρακολουθήσουν Προπτυχιακοί και Μεταπτυχιακοί φοιτητές, υποψήφιοι Διδάκτορες, Μεταδιδακτορικοί και άλλοι Ερευνητές και γενικά Μηχανικοί και Επιστήμονες που ενδιαφέρονται για θέματα που πραγματεύεται η Υπολογιστική Μηχανική.

Δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ!

 

Καλή αντάμωση στο 1ο Θερινό Σχολείο «Υπολογιστική Μηχανική - 2016» του ΕΑΠ.